Irsko 2024

Studenti SPŠ a VOŠ Příbram se vrátili z nezapomenutelného čtyřdenního výletu, který jim odhalil krásy Irska, od historického srdce Dublinu až po malebné přímořské městečko Howth. Tato cesta nebyla jen obyčejným výletem, ale stala se inspirací pro všechny, kteří mají zájem o poznávání nových kultur a míst. 

Dublin je městem, kde se minulost mísí s přítomností. Naši studenti prozkoumali Dublin, kde se setkali s historickými památkami jako je hrad Dublin Castle nebo nejstarší univerzita v Irsku Trinity College, prošli se po známé čtvrti Temple Bar a navštívili legendární Guinness Storehouse. Každý krok po dublinských ulicích byl lekcí z irské historie a současného života. Vydali jsme se také na výlet až ke známému majáku Poolbeg, který stojí jako ikona na konci dlouhého mola a naskytne se vám z něj neuvěřitelný pohled na otevřené moře i město. 

Howth je perlou irského pobřeží. Z Dublinu jsme se vydali do Howthu, známého svými úchvatnými výhledy na Irské moře a čerstvým mořským vzduchem. Obdivovali jsme Howth Castle, prozkoumali místní trhy a ochutnali mořské plody přímo od rybářů. Přírodní krása Howthu byla dechberoucí a poskytla nejen krásné fotografie, ale i vzpomínky, které si studenti odnesli domů. Vrcholem našeho pobytu v Howthu byl trek po útesech, během kterého jsme sestoupili na skrytou pláž Tiny Hidden Beach. Tato malebná a tajemná pláž byla dokonalým místem pro osvěžení a relaxaci po náročném výstupu  

Významné okamžiky výletu: 

  • Vzdělávací zážitek: Studenti se dozvěděli o irské historii a kultuře. 
  • Nezapomenutelné výhledy: Obdivovali krásu irské krajiny. 
  • Chutná gastronomie: Vychutnali si autentické irské pokrmy. 
  • Přátelská atmosféra: Navázali nová přátelství a sdíleli zážitky. 

 

 

Očima některých účastníků: 

 

Po příletu do Dublinu jsme se dopravili do moc pěkného hotelu, kde jsme se ubytovali a šli prozkoumávat město. Jelikož studuji pozemní stavitelství a architekturu, tak jsem si všímala rozdílů ve stavebnictví, především u rodinných a řadových domů. Nejvíce mě ale zaujala příroda, nebyla zničená od člověka, tudíž se tam neválely odpadky. Byly tam velké útesy a kolem vzrostlá zeleň, v moři jsme dokonce viděli plavat i tuleně. Příroda byla opravdu moc krásná a zájezd se mi líbil.  

 

Výlet do Irska jsem si skutečně užil. Od návštěvy pivovaru Guinness po desítky nachozených kilometrů denně. Pan učitel Sláma toho za 4 dny stihl více než kdejaká cestovka za 2 týdny Každý den byl pečlivě naplánovaný a zdá se, že i počasí bylo předpovězené.  

 

Výlet do Irska se mi líbil. Vše bylo krásně promyšlené a cesta proběhla bez jakýchkoliv komplikací. Asi nejvíce s mi líbila procházka po útesech a prohlídka pivovaru Guinness. Cestovku Slama Travel bych určitě zvolil znovu.  

Mám za sebou opravdu vydařený výlet. Viděl jsem všechny hlavní turistické atrakce od historického areálu Trinity College přes pivovar Guinness až po úžasné útesy u městečka Howth. Každý den byl využitý úplně naplno. 

 

Tento výlet nebyl jen o poznávání nových míst, ale také o sdílení zkušeností a vytváření vzpomínek. Pokud toužíte po podobném dobrodružství, přihlaste se na další zájezd a staňte se součástí příběhu, který si budete pamatovat celý život! 

 

Mgr. Tomáš Sláma 

JAZ