Školní jídelna

Školní jídelna je součástí právního subjektu Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy Příbram. Nachází se v přízemí budovy C.

V jídelně se stravují žáci a zaměstnanci SPŠ a VOŠ Příbram. Mohou se zde stravovat i cizí strávníci.

23 Jidelna

I. Kontakty na jídelnu:

Tel. 318 624 197, email: jidelnaspspb.cz

II. Přihlášení ke stravování:

Každý, kdo se chce v jídelně stravovat, musí si podat přihlášku (registraci) ke stravování. Na základě přihlášky je strávník přihlášen ke stravování, zvolí si způsob placení stravného dle provozního řádu jídelny.

Obědy lze elektronicky objednat na www.strava.cz. Před prvním objednáním je nutná registrace u vedoucí jídelny. Registrace je zdarma.

III. Ceny stravného:

Ceny jsou stanoveny na základě vyhlášky č. 107/2005 Sb. z 8. 3. 2005.

Oběd žáci 40,- Kč
Oběd pro cizí strávníky 100,- Kč

IV. Výdej stravy:

Obědy 11,30 – 14,00 hod.
Obědy do jídlonosičů 11,00 – 11,30 hod.

V. Odhlašování obědů:

Obědy se odhlašují prostřednictvím aplikace strava.cz, v jídelně u vedoucí školní jídelny, u zaměstnanců jídelny nebo telefonicky nejpozději do 8,00 hod. téhož dne. V době nepřítomnosti žáka ve škole jsou zákonní zástupci nebo strávníci povinni stravu odhlásit. Do jídlonosičů mohou odebrat oběd pouze první den neplánované nepřítomnosti ve škole.

VI. Čip:

Každý strávník musí mít čip. Pomocí čipu strávník prokazuje nárok na odběr jídla v jídelně. Ztrátu čipu je třeba hlásit u vedoucí jídelny a zakoupit si nový.

Cena čipu: 121,- Kč

VII. Stravování ve dnech prázdnin:

Ve dnech prázdnin a ve dnech ředitelského volna není stravování poskytováno.

VIII. Pracovnice jídelny:

IMG_0737

Vedoucí jídelny: Eva Kuchařová

Kuchařka: Lenka Smejtková, Vladimíra Poláková, Martina Plochová

Pracovnice provozu: Dana Švecová, Jana Zachová, Zdeňka Rössnerová, Hana Himmelová

Provozní řád jídelny zde.

ALERGENY VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ

Od 13. 12. 2014 má školní jídelna povinnost informovat strávníky podle Nařízení evropského parlamentu a rady Evropské unie č. 1169/2011 o alergenech v připravovaných pokrmech. Nařízení specifikovalo 14 hlavních alergenů, které podléhají legislativnímu označení.

Jak upozorňujeme na přítomnost alergenů v jednotlivých pokrmech?

Každý sledovaný alergen má své číslo. Přítomnost alergenu v pokrmu je vyznačena na jídelním lístku číslem 1 až 14, pod kterým je alergen veden. Na objednávkovém boxu jsou informace o přítomných alergenech skryty pod písmenkem i. To znamená, že pokud při přípravě pokrmu je použita surovina obsahující sledované alergeny, je tato skutečnost označena na jídelním lístku a na objednávkovém boxu daným číslem u každého pokrmu, který některý z alergenů obsahuje.

Ten, kdo netrpí alergií na žádné potraviny, se tímto značením nemusí zabývat.
Seznam číselného označení alergenů je na obrázku níže a je také vyvěšen na nástěnkách jídelny.