Adaptační kurz 2024

   Adaptační kurz pro první ročníky střední školy je skvělou příležitostí, jak žákům usnadnit přechod do nového prostředí a posílit jejich vzájemné vztahy. Během několika dnů mají žáci možnost lépe poznat své spolužáky, třídní učitele i školní pravidla, a to zábavnou a neformální formou mimo školní lavice. Kurz je zaměřen na rozvoj týmové spolupráce, komunikace a budování pozitivního kolektivu, což napomáhá vytvořit bezpečné a přátelské prostředí, ve kterém se noví studenti mohou lépe adaptovat na nové školní prostředí.

   Nejinak tomu bylo i letos, když se celkem 133 “prváků” vydalo do našeho klasického areálu v Hrachově. Více, jak dva dny naplněné aktivitami a poznáváním ostatních se nesly v duchu spolupráce a zábavy. Všichni účastníci měli možnost ukázat své silné stránky a svou celkovou osobnost a stejně tak se dozvědět něco o svých spolužácích a celém třídním kolektivu.

  Počasí nám přálo, jídlo bylo na dostačující úrovni a vše jsme zvládli bez větších zádrhelů, jak jsme na našich kurzech zvyklí. Mezitřídní soutěž vyhrála třída 1.SP s výkonem 43 bodů.

Doufáme tak, že adaptační kurz splnil očekávání a potřeby všech žáků i učitelů. Všem přejeme, aby i další průběh studia proběhl tak hladce, jako náš kurz a aby se kupily jen pozitivní zkušenosti.